Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Optometrische onderzoek

Wanneer u bij ons komt met klachten willen wij een zo goed mogelijk beeld van de gezondheid van uw ogen. Daarom wordt er gestart met een algeheel onderzoek, al dan niet aangevuld met extra onderzoeken als dit nodig blijkt.

Tijdens het optometrisch onderzoek word een uitgebreide anamnese afgenomen. Er wordt gevraagd naar algemene gezondheid, werkomstandigheden, levensstijl en of er oogheelkundige afwijkingen zijn in de familie. Ook wil een optometrist graag weten of je een bril of contactlenzen draagt. Vervolgens zullen er een aantal onderzoeken plaats vinden. Niet elk onderzoek is standaard, dit is afhankelijk van uw situatie.

  • Meting van de gezichtsscherpte
  • Meting van de oogdruk
  • Mono- en Binoculair onderzoek
  • cycloplegie refractie
  • Spleetlamponderzoek
  • Cornea topografie
  • OCT
  • Fundusfotografie

Alle bevinden worden met u besproken en indien wenselijk teruggekoppeld aan uw huisarts. Mocht het nodig zijn dat u gezien wordt door een oogarts, wordt ook gelijk een verwijzing aangemaakt.

Let op

U wordt bij dit onderzoek gedruppeld met een pupil verwijdende druppel. Hierdoor kan het zijn dat het zicht tijdelijk slechter is. Het wordt daarom geadviseerd de uren na de druppelt niet zelf aan het verkeer deel te nemen. Verstandig is om iemand te vragen u te rijden of gebruik te maken van het OV. Ook kan het zijn dat u lichtgevoelig bent. Een zonnebril en/of pet kan prettig zijn.

Kwaliteitsregistratie

Naast de genoten vierjarige HBO Bacheloropleiding zijn onze optometristen allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast zijn onze optometristen individueel lid van de beroepsvereniging OVN.

Verwijzing via uw huisarts & kosten

Sinds 2021 kan het zijn dat uw huisarts u instuurt voor een optometrisch onderzoek. Indien dit het geval is worden de kosten voor het optometrisch onderzoek door uw basisverzekering vergoed. Alle kosten voor geadviseerde producten komen voor uw eigen rekening. Als optometrist zijn we in de eerste plaats zorgverlener. Mocht het zo zijn dat u op basis van de bevindingen een zichthulpmiddel nodig heeft kan dit natuurlijk door de optometrist aangemeten worden, er is echter geen verplichting.

Zonder verwijzing van uw huisarts zijn kosten voor u zelf.

Kosten voor dit onderzoek zijn: €79,00

Toegangstijd: < 2 weken

Duur: 60 minuten