Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

CBR keuringen

Als uw rijbewijs verloopt wilt u deze natuurlijk tijdig verlengen. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen dient u lichamelijk en mentaal gezond genoeg te zijn. Afhankelijk van uw soort rijbewijs, situatie of leeftijd kan het CBR bepalen dat een oogkeuring door een oogarts noodzakelijk is.

In het ziekenhuis kan de wachttijd voor zo’n keuring oplopen tot wel 30 weken. Door een unieke samenwerking tussen onze optometristen en de oogartsen is wachten niet meer nodig. Wij helpen u snel op weg.

Maak snel een afspraak, wij hebben geen wachttijden.

Neem contact op voor het maken van een afspraak en vermeld duidelijk dat het om een oogkeuring voor uw rijbewijs gaat. De kosten van de oogkeuring bedragen € 114,-  en deze voldoet u na de afspraak per pin of contant.

Wij werken volledig digitaal met het CBR

Neem op de dag van afspraak alle papieren van het CBR mee naar uw afspraak en een geldig ID bewijs. De optometrist onderzoekt uw ogen en stuurt vervolgens alle gegevens via beveiligde email naar de oogarts.

Intensieve samenwerking met keuringsartsen

Binnen 2 werkdagen na uw bezoek aan de optometrist voert de oogarts de keuring uit en wordt er advies uitgebracht aan het CBR. Daar wordt uiteindelijk besloten of u voor verlenging in aanmerking komt. Het CBR koppelt de uitslag ook zelf aan u terug.

Let op

U wordt bij dit onderzoek gedruppeld met een pupil verwijdende druppel. Hierdoor kan het zijn dat het zicht tijdelijk slechter is. Het wordt daarom geadviseerd de uren na de druppelt niet zelf aan het verkeer deel te nemen. Verstandig is om iemand te vragen u te rijden of gebruik te maken van het OV. Ook kan het zijn dat u lichtgevoelig bent. Een zonnebril en/of pet kan prettig zijn.

Kosten voor dit onderzoek zijn: €114,00

Toegangstijd: <2 weken

Duur afspraak: 60 minuten