Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Oogdrukmetingen

Een eenvoudig onderzoek, tonometrie genaamd, kan u attent maken op de mogelijkheid tot een verhoogde oogdruk.

Bij tonometrie wordt de druk in de oogbol gemeten. De normale druk in het oog ligt tussen de 8 en de 22 mm Hg. Wanneer de oogdruk te hoog wordt, kan er schade aan het netvlies of aan de oogzenuw ontstaan. Als bij tonometrie blijkt dat uw oogboldruk hoger is, kunnen andere onderzoeken worden verricht.

Lucht-tonometer
Wij maken o.a. gebruik van de lucht-tonometer. Dit instrument waarbij een luchtstraal tegen het oog wordt geblazen, is minder nauwkeurig dan een applanatie-tonometer maar voldoet goed voor een oriënterend onderzoek. Bij oogklachten of wanneer u een bril nodig hebt, kan de oogboldruk worden gemeten.

Applanatie-tonometer
Mocht er aanleiding zijn dan kunnen we een nauwkeuriger onderzoek verrichten met behulp van een applanatie-tonometer. De applanatie-tonometer is een verfijnd instrument dat veelal werkt in combinatie met de spleetlamp, het standaardinstrument bij oogonderzoek. Uw ogen worden met oogdruppels verdoofd en de tonometer wordt weer rechtstreeks op uw ogen geplaatst. De waarden voor de oogdruk die op deze wijze worden verkregen, zijn zeer nauwkeurig.

Kosten voor dit onderzoek zijn: €20,00

Toegangstijd: < 2 weken

Duur: 15 minuten