Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Cyclorefractie

Een cycloplegie refractie is een oogmeting door de optometrist, orthoptist of oogarts, waarbij de ogen vooraf gedruppeld worden.

Door deze druppels komen de ogen in een volledige ruststand en kunnen dus niet meer accommoderen. Daardoor kunnen onjuistheden in de oogmeting door verkramping en overmatige inspanning van de ogen worden voorkomen. Deze meting wordt ook wel een oogmeting of refractie in cyclo genoemd.

Bij kinderen onder de 10 jaar is het verstandig om een cycloplegie refractie te doen. Kinderen kunnen van zichzelf erg sterk accommoderen waardoor er een onjuiste sterkte gemeten kan worden. Doormiddel van een cycloplegie refractie kan de juiste sterkte gemeten worden.

In sommige gevallen kan een cycloplegie refractie ook bij volwassenen van toepassing zijn. Dit kan bij klachten zoals vaak hoofdpijn, vooral aan het einde van de dag en meer klachten na langdurig lezen, computer of tablet gebruik.

Let op

U wordt bij dit onderzoek gedruppeld met een pupil verwijdende druppel. Hierdoor kan het zijn dat het zicht tijdelijk slechter is. Het wordt daarom geadviseerd de uren na de druppelt niet zelf aan het verkeer deel te nemen. Verstandig is om iemand te vragen u te rijden of gebruik te maken van het OV. Ook kan het zijn dat u lichtgevoelig bent. Een zonnebril en/of pet kan prettig zijn.

Kosten voor dit onderzoek zijn: €45,-

Toegangstijd: < 2 weken

Duur afspraak: 45 minuten