Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Bandagelenzen

Als u een operatie heeft ondergaan aan uw oog, zeker als er hechtingen zijn aangebracht in uw hoornvlies, heeft u waarschijnlijk bandagelenzen nodig. Bandage lenzen zijn ook te gebruiken bij hoornvliesbeschadigingen, droge ogen en bij een verkeerde stand van de wimpers. Uw oogarts geeft een medische indicatie af voor bandagelenzen. Uw zorgverzekeraar vergoed deze lenzen. Daarom vallen ze bij ons onder het kopje medische lenzen.

Zonder sterkte

Bandagelenzen zijn lenzen zonder sterkte en worden gebruikt om het oog te beschermen. Ze bedekken het hoornvlies en een deel van het oogwit. Bandagelenzen zijn als het ware een soort transparante verbandjes voor het oog. Natuurlijk zijn bandagelenzen gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal, zodat uw ogen voldoende zuurstof krijgen.

Verschillen

Er zijn meerdere types bandagelenzen. Wij informeren u hier graag over. De lenzen blijven, tenzij anders aangegeven, meestal dag en nacht op uw oog. Hoe lang u bandagelenzen nodig heeft, varieert per indicatie en soort bandagelens.