Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Vormstabiele lenzen

Vormstabiele lenzen

Vormstabiele lenzen zijn lenzen die altijd hun vorm behouden. Ze kunnen niet dubbel klappen en u kunt ze ook niet binnenstebuiten op uw oog zetten, zoals met zachte lenzen zo nu en dan gebeurt. Als u eenmaal de handigheid hebt zet u ze zo op uw oog en haalt u ze er ook weer heel makkelijk met een zuigertje uit, als het moet zelfs zonder spiegel.
Sinds de komst van zachte lenzen staan harde lenzen in een wat negatief daglicht. Toch is dat niet altijd terecht. Bepaalde oogafwijkingen, zoals astigmatisme (cilinder), zijn beter te corrigeren met een vormstabiele lens.

Veel van de bezwaren die er vroeger waren bij vormvaste lenzen zijn nu opgelost. Dat komt omdat ze nu van een heel ander materiaal gemaakt worden dat veel meer zuurstof doorlaat, en ze flexibeler zijn. Dat maakt het dragen veel comfortabeler.

Vormstabiele lenzen zijn eenvoudig te onderhouden en goedkoop in onderhoud en hebben een langere levensduur dan zachte lenzen. Daardoor zijn vormvaste lenzen niet alleen goedkoper in aanschaf, maar ook op de langere termijn.

Afspraak maken of vraag stellen?

Gebruik dan onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.