Optometrie:

De optometrist gaat stap verder dan de opticien.
In de oogzorg komt het steeds meer op kwaliteit aan. Het is dan ook begrijpelijk dat de rol van de optometrist in de oogzorg snel groeit. Waar mensen zich vroeger tevreden stelden met een eenvoudige oogmeting, gaan ze nu voor een grondig oogonderzoek bij de optometrist.

Een optometrist houdt zich bezig met de zorg voor het oog in de ruimste zin van het woord. Hij gaat dankzij zijn kennis een stap verder dan de opticien. Door middel van een optometrisch onderzoek kan de optometrist eventuele oogafwijkingen opsporen. Hij kan de oogartsen daarmee werk uit handen nemen. Het komt regelmatig voor dat een optometrist tijdens regulier onderzoek iets ontdekt bijvoorbeeld dat de oogdruk te hoog is of dat er netvliesproblemen zijn. Dankzij een vroegtijdige signalering, kan er snel actie ondernomen worden en blijft de schade beperkt. Bij een gewone meting waren deze problemen mogelijk niet ontdekt. De optometrie gaat vanwege de wachtlijsten en vergrijzing, een steeds grotere rol speelt in de Nederlandse oogzorg. Belangrijk om te weten is dat er voor het onderzoek door de optometrist géén verwijzing van de huisarts nodig is. Wel wordt er nauw samengewerkt met huisartsen en oogartsen. Omdat veel optometristen in optiekzaken werkzaam zijn, zijn er ook geen lange wachtlijsten. Meer informatie: www.optometrie.nl.


Uw optometrist kijkt verder:
    • Afspraken mogelijk zonder verwijsbrief van uw huisarts
    • Uitgebreid oogonderzoek en advies
    • Geavanceerde oogmeetapparatuur
    • Goede samenwerking met diverse oogklinieken in de omgeving van Dieren
    • Snelle en adequate zorg

Kijk hier voor de tarieven voor optometrie.

 
     
   Website: Protractus                  © 2018 Verdonk Optiek, Piersonstraat 5, 6951 BD Dieren, Telefoon: 0313 414 556, e-mail: info@verdonkoptiek.nl