Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Myopie Management

Myopie

Myopie, ook wel bijziendheid genoemd, is het niet scherp veraf kunnen zien. Bijziendheid komt steeds vaker voor en is een groeiend probleem bij kinderen.

Kinderen spelen steeds minder buiten en zitten dagenlang te gamen en kijken vele uren per dag op schermpjes.

Waarom is dat niet goed?
Een hoge minsterkte brengt risico’s met zich mee. Op latere leeftijd kan een hoge minsterkte namelijk zorgen voor oogaandoeningen zoals glaucoom, myopische maculadegeneratie en netvliesloslating. In ieder geval kunnen deze oogaandoeningen leiden tot permanent zichtverlies. Je wil daarom op tijd in kunnen grijpen.

Myopie afremmen door middel van myopie controle
Het onder controle krijgen van myopie, door het afremmen van de lengte groei van het oog, kan met behulp van speciale nachtlenzen. Met deze nachtlenzen kan de toename van de sterkte worden geremd.

Naast nachtlenzen zijn er ook zachte lenzen die de achteruitgang kunnen remmen. Deze zachte lenzen worden in tegenstelling tot de nachtlenzen gewoon overdag gedragen. Zij hebben een speciale optisch design waardoor bijziendheid wordt afgeremd, terwijl je tegelijkertijd scherp ziet.

Ook is het mogelijk met speciale oogdruppels ervoor te zorgen dat de ogen minder snel achteruit gaan. Helaas zitten hier wel bijwerkingen aan. Voor deze behandeling kunt u alleen in het ziekenhuis terecht.

 

Afspraak maken of vraag stellen?

Gebruik dan onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.